miercuri, 28 aprilie 2010

Bruschette cu Crema de Branza

Bruschetele sunt un aperitiv traditional italian, care la inceput consta din paine frecata cu usturoi si ulei de masline. Odata cu trecerea timpului, au aparut mai multe variante care contin rosii, busuioc, ceapa sau diverse branzeturi.
Sunt foarte simplu de pregatit, foarte aromate de la condimentele folosite si nu in ultimul rand foarte bune. Bruschetele pot fi servite ca aperitiv, ca gustare sau la micul dejun si se fac foarte rapid, asa ca sunt potrivite pentru cand vreti ceva bun si gata imediat.
Noi am pregatit in weekend bruschete cu crema de branza, rosii si cascaval, folosind niste idei gasite pe net plus nota personala data si de ce aveam prin frigider :)

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 6 felii de bagheta
  • 2 - 3 rosii micute
  • 3 linguri cascaval ras (50 g)
  • 100 g crema de branza simpla sau cu arome
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • 3 - 4 linguri ulei de masline
  • busuioc proaspat sau uscat
Sa ne apucam de treaba: incingem uleiul si punem la calit usturoiul pisat si rosiile tocate cubulete. Adaugam busuiocul (tocat daca folositi proaspat) si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.
Intre timp prajim painea, fie in toaster, fie la cuptor sau in tigaia de teflon cate 4 - 5 minute pe fiecare parte.
Amestecam crema de branza cu cascavalul ras si ungem cin belsug feliile de paine prajita cu acest amestec. Deasupra punem cu generozitate rosiile si presaram deasupra putin busuioc. Servim bruschetele calde si retinem ca au aproximativ 270 calorii la 100 de grame, iar o portie are in jur de 500 calorii.



Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: