vineri, 9 aprilie 2010

Hot Dogs


Prima data am facut home-made hot dogs ca sa incercam baghetele de la aparatul de paine si ne-au placut cum au iesit. Dar nu e nevoie sa aveti aparat de facut paine, puteti lua orice mini-baghete. Imi amintesc ca mai demult gaseam niste baghete hipogrucidice foarte bune, cu faina integrala, am impresia ca erau Dobrogea, dar nu garantez :)
E o idee mai deosebita pentru un mic dejun, un alt mod de prezentare pentru clasicii crenvusti.

Ingredientele sunt putine la numar, pentru 2 portii am folosit:
  • 2 mini-baghete
  • 2 crenvusti
  • 1 rosie mica
  • 1/2 ardei
  • mustar
  • ketchup
  • sos iute (optional)
Punem crenvustii la fiert si ii fierbem 5 - 10 minute. Cand sunt gata, ii scurgem bine.
In acest timp taiem rosia si ardeiul fasii. Crestam baghetele ceva mai mult de jumatate, ca sa se poata deschide usor, dar avem grija sa nu ii taiem pana la capat. Ungem miezul cu mustar si ketchup. Cand crenvustii sunt fierti, ii punem in bagheta, iar peste adaugam bucatelele de rosii, ardei si sosul iute. Servim cand sunt calzi si retinem ca un hot dog are aproximativ 230 calorii, daca folosim baghete normale.


Printeaza reteta (fara imagini)

Niciun comentariu: