miercuri, 30 iunie 2010

Budinca de Dovlecei


Iata o reteta foarte simpla si rapida pentru a prepara dovleceii. Imi place pentru ca este usoara si reprezinta o alternativa la chiftelutele de dovlecei sau la dovleceii prajiti. Asa ca am profitat de aceste zile mai racoroase si am pornit cuptorul pentru aceasta budinca delicioasa.

Pentru o tava de 20x35cm avem nevoie de:
  • 3 - 4 dovlecei (cam 1 kg)
  • 200 g telemea de vaca
  • 400 g branza dulce
  • 20 g unt (cam 1 lingura)
  • 100 g gris (4 - 5 linguri, in functie de cat e de uscata branza)
  • 3 oua
  • 1 legatura de marar
  • sare, nucsoara macinata
Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine din apa. Intre timp bateom ouale, le amestecam cu branza telemea data pe razatoare, branza dulce si untul. Stoarcem in mana dovleceii si ii adaugam peste amestecul de branza si ou. Adaugam grisul, in functie de cat e de lichida compozitia, se poate adauga ceva mai mult sau mai putin pentru ca amestecul sa fie cam de consistenta unui iaurt. Incorporam si mararul tocat, nucosara si sare daca mai e nevoie, in functie de cat de sarata este branza telemea.
Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu gris. Tava nu trebuie sa fie prea mica, pentru ca budinca sa fie cam de 1-2 degete. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, merge foarte bine la micul dejun, langa o salata de rosii. 100 grame au aproximativ 150 calorii.




Niciun comentariu: