joi, 13 ianuarie 2011

Pilaf cu Inimi de Curcan


In urma avalansei de mancaruri vegetariene postate in ultima vreme am primit mesaje de la prietenii si fanii blogului ca si-ar dori sa mai vada si ceva carne printre ingredientele retetelor :) Asa ca va prezint o reteta care noua ne-a placut foarte mult, un pilaf cu inimi de curcan, dar care poate fi pregatit si cu inimi de pui. Sau putem adauga si cu pipote, de ce nu? 
Carnivorilor, inca putina rabdare pana saptamana viitoare cand vom avea niste retete grozave, pe placul vostru :)

Pentru vreo 4 portii avem nevoie de:

  • 1 casoleta inimi de curcan (cam 800g)
  • 250 g orez (am folosit integral)
  • 2 - 3 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • patrunjel
Reteta e simpla si incepe prin spalarea inimilor, din care scoatem sangele pe cat se poate. Punem inimile la fiert in apa rece, separat de restul ingredientelor, si dupa ce incep sa fiarba, le lasam pana sunt aproape facute. Le scurgem de apa in care au fiert.
Orezul il fierbem conform instructiunilor, cu 3 parti apa la o parte orez. Am observat ca cel integral trebuie fiert mai mult decat cel alb.
Incingem uleiul si calim cateva minute ceapa, morcovii si ardeiul. Apoi turnam jumatate de pahar de apa si lasam sa fiarba pana se inmoaie, moment in care adaugam inimile, orezul si niste apa. Lasam toate sa mai fiarba vreo 10 minute, potrivim de sare si piper, ne asiguram ca e fiarta carnea si orezul si servim cu patrunjel tocat si muraturi. O mancarica buna, all-in-one :) cu aproximativ 175 calorii la 100 de grame, daca folositi orez integral.


2 comentarii:

Laura spunea...

Ce bine arata!
Eu stiam reteta asta cu ficat dar cred ca e delicioasa cu pipote :)
Oricum Luci si Ionut abia asteapta si celelalte retete cu carne :))))

Carmen spunea...

sincer, dupa atatea salate, si eu as manca o friptura sau ceva asemanator :)))))