sâmbătă, 2 aprilie 2011

Pizza Mexicana


Acum cateva zile am achizitionat o tava pentru pizza, pentru ca n-am rezistat si am luat-o cand ne faceam cumparaturile :) Deh, daca am gasit-o, era si la reducere si nu refuz (aproape) niciodata ceva nou pentru bucatarie... doar nu era s-o lasam acolo :)) Si pentru ca de mai multa vreme pofteam la o pizza crocanta si picanta, am decis ca inauguram tava cu o pizza mexicana excelenta. Reteta de blat am luat-o de la Ana Maria, cu observatia ca n-am framantat, ci l-am facut in masina de paine...buna achizitie si asta :) Multumesc Ana, blatul a iesit exact cum imi doream, cu asa tava si asa reteta de blat o sa facem mai des pizza :)

Pentru o tava rotunda cu diametrul de 32 cm, avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva felii salam picant (Chorizo)
  • 1-2 linguri cascaval ras
  • cateva felii rosii
  • 1 lingura masline feliate
  • 1 lingura porumb din conserva
  • cateva rondele ardei iute
  • 1-2 linguri sos chilli
Mai intai pregatim blatul de pizza si pentru asta punem in vasul masinii de paineingredientele pentru blat, in urmatoarea ordine: apa calduta, zahar, sare, 1 lingura ulei, faina, drojdie. Pornim masina pe programul pentru aluat si ne vedem de treburi pana cand aluatul e framantat si dospit.
In cazul in care nu aveti masina de paine, procedati in felul urmator: puneti faina intr-un vas, faceti o gropita in mijloc in care turnam drojdia si zaharul dizolvate in apa calduta. Amestecati pana aluatul devine consistent, cand e timpul sa adaugati 1 lingura de ulei si sarea. Lasati sa dospeasca 2-3 ore la temperatura camerei.
Cand aluatul este gata, il intindem cu mainile, direct in tava, aluatul e usor de manevrat si nu e deloc lipicios. Ungem aluatul cu cealalta lingura de ulei si cu sosul chilli si punem pizza in cuptorul incins la 250 de grade (la maxim). Dupa 10 minute, scoatem tava, punem restul ingredientelor, astfel incat sa nu avem o pizza prea incarcata si dam la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana se topeste cascavalul.
Servim pizza calda, cu sos chilli sau tabasco, daca nu vi se pare sufucient de iute :)) La capitolul calorii avem 230 la 100 de grame, adica o felie are vreo 175 de calorii, deci este in limita rezonabilului :)



2 comentarii:

Ana Maria Ciolacu spunea...

Ma bucur scumpa mea ca ai fost multumita de reteta de blat. Eu de cand, dupa nenumarate incercari, am gasit reteta asta, nu mai pot sa fac alt blat.O sa imi impun sa fac si una cu blat inalt una din zilele astea,ca parca-s fixata. :))) Arata de ayyyy carambaa pizza ta! :))) O sa incerc si varianta mexicana, ca am chorizo in frigide.Nu lipseste niciodata. :) te pupic !:*

Carmen spunea...

:)) succes, sper sa te impui cat de curand si astept sa vad rezultatul. Pana una alta, o sa ne delectam cu bunatatea asta crocanta :) pupici :*