joi, 11 august 2011

Porumb Fiert


In categoria gustari de vara, la mare cinste se afla porumbul fiert. Noi am luat cativa stiuleti cruzi, de la tara, care n-au avut viata lunga cu noi, pentru ca i-am rontait imediat ce au fost gata :) Dar inainte de asta am reusit sa-i trag in cateva poze pe care sa vi le arat, impreuna cu asa-zisa reteta.
Curatam porumbii de frunze si matase, pastrand o parte din frunze. Rupem stiuletii in doua, ca sa incapa mai bine si ii punem intr-o oala incapatoare. Deasupra asezam un strat din frunzele pastrate si acoperim totul cu apa.
Fierbem la foc mediu, cu capac, pana porumbul e patruns, la noi a durat cam 2 ore. Pe parcurs, daca e nevoie, mai completam cu apa.
Servim porumbul cald, cu putina sare si ne bucuram ca e vara :)



Niciun comentariu: