vineri, 21 octombrie 2011

Rulouri cu Vinete

... si bacon... nu tocmai healthy, dar al naibii de bun (din cand in cand) :) Am pregatit aceasta reteta mai demult, cand vinetele erau in plin sezon, dar abia acum am revazut pozele si m-am grabit s-o postez. Pentru noi a fost un pranz foarte simplu de pregatit si ultra delicios; mozzarella topita, combinata cu vinete si rosii fiind minunata.
Pentru 2 portii am folosit:
  • 2 vinete, de preferat lunguiete
  • 100 g bacon
  • 250 g mozarella
  • 2-3 rosii bine coapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, rozmarin
Taiem vinetele foarte subtire, cu ajutorul curatatorului de legume. Incingem gratarul sau o tigaie de teflon si prajim fasiile cateva minute pe fiecare parte, fara ulei. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
Intre timp taiem mozzarella rondele, curatam rosiile de coaja si le taiem rondele. Asezam o fasie de vinete, peste ea punem o fasie de bacon, mozzarella si rosii. Rulam cu grija si asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Puteti folosi o scobitoare ca sa tineti ruloul strans, dar daca nu puneti prea multa umplutura, nu va fi nevoie. Peste rulourile de vinete presaram sare si piper.
Rosiile ramase le tocam marunt si le punem peste rulourile de vinete din tava. Dam la cuptor, la 180 de grade, pentru vreo 15 de minute, timp in care tocam cubulete restul de mozzarella.
Dupa sfertul academic presaram mozzarella si mai lasam la cuptor pentru vreo 5-10 minute, pana se topeste.
Servim imediat, cu rozmarin presarat de deasupra.
Simplu, fara mari pretentii, dar foarte bune, atat rulourile cat si sosul :)



3 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place reteta si cred ca ar merge si cu dovlecei sau zucchini :)
O zi frumoasa!

Unknown spunea...

o bunatate! ar merge la cina.

Carmen spunea...

Da,si cu dovlecei cred ca e grozava :)