duminică, 18 decembrie 2011

Muffins cu Mere si Scortisoara

Am pregatit aceste muffins pentru aniversarea Passion4Cooking, despre care v-am povestit zilele trecute. Am ales aceasta reteta pentru ca merele si mai ales scortisoara inseamna arome de Craciun. Ca orice muffins, se fac foarte usor, iar daca vreti sa le decorati, le puteti adauga o glazura simpla, din zahar pudra si putina zeama de lamaie, dar sunt minunate si simple :)
Pentru 15 muffins am folosit:
  • 260 g faina
  • 240 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 4 mere destul de mici
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
Batem oul ca pentru omleta si il amestecam cu laptele si uleiul. Separat amestecam ingredintele uscate: faina, cele doua tipuri de zahar, scortisoara, nucsoara, sarea si praful de copt.
Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam putin. Adaugam si merele curatate de coaja si date pe razatoare, amestecam pana se incorporeaza, fara sa exageram :)
Punem aluatul in formele de muffins si coacem la 170 - 180 de grade, vreo 20 de minute, sau pana o scobitoare introdusa in muffin, iese curata.


Niciun comentariu: