miercuri, 8 februarie 2012

Mezel de Casa - partea 2

Va spuneam ieri despre prima tentativa de mezel pregatit de la zero. Cu pieptul de curcan a fost simplu, era suficient de facut de la afumat incat sa nu mai trebuiasca prelucrat. In schimb muschiuletul de porc si pulpele de pui ramasesera destul de crude la interior, asa ca le-am fiert putin. Rezultatul? Un mezel usor condimentat, cu o textura perfecta, incomparabil cu ce exista in comert.
Am folosit:
  • un muchiulet afumat
  • o pulpa de pui afumata
  • un pahar de vin rosu
  • 4-5 catei de usturoi
  • boia
  • coriandru
  • sare, piper
Pisam usturoiul cu toate condimentele pana obtinem o pasta pe care o folosim sa ungem cele doua bucati de carne. Impachetam fiecare bucata in hartie de copt si o legam cu sfoara. Asezam carnea intr-o cratita, turnam vinul, jumatate pahar de apa si dam la cuptor, la foc mic pentru vreo ora. 
Din cand in cand intoarcem carnea, pentru ca sa nu se arda hartia la suprafata. Dupa ce s-a fiert, scoatem carnea din hartie, o curatam de condimente si o lasam la uscat cateva ore.
Merita incercata aceasta reteta, este o diferenta imensa fata de orice mezel cumparat. Multumim Oana, pentru ideea cu fiertul :)





3 comentarii:

Unknown spunea...

cel mai bun mezel, e cel de casa! ti-a iesit super! si noi avem facut tot in casa, muschiulet, doar ca nu l-am facut noi, ci nasu' nostru! dar e demential si l-a afumat putin ... mmm, o bunatate! ... mai ales ca porcul( sacrificat de ignat cum cere traditia) nu a vazut in viata lui chimicale, ci doar barabule!

Adela Zilahi spunea...

Mama arata tare bine! pupicei!

Ioana V. spunea...

cred ca e grozav!!!