duminică, 5 februarie 2012

Plachie de Crap


Plachia e printre cele mai simple si delicioase retete cu peste, foarte aromata, cu o multime de legume si un sos superb. La categoria peste, e in topul preferintelor noaste, impreuna cu saramura. Fara prea multe povesti, sa trecem la reteta, pentru ca pranzul se apropie :)
Pentru 4 portii am folosit:
  • 4 rondele crap (vreo 700 - 800 g)
  • 3-4 cepe
  • 1-2 ardei
  • 1 pahar de bulion
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lingurita vegeta home-made
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita boia (dulce, iute sau amestecate)
  • sare, piper
  • o legatura patrunjel pentru decor (optional)
Incingem uleiul si prajim ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat fasii, si dam drumul la cuptor, la 180 de grade. Dupa cateva minute, cand ceapa este patrunsa, adaugam bulionul, vinul, vegeta, boiaua, foile de dafin, piper, sare, amestecam si asezam pestele peste legume. 
Dam la cuptor, cu capac vreo 10 minute, iar dupa acest timp adaugam si cei doi catei de usturoi, intregi, in sosul format. Mai lasam inca 10 - 15 minute, pana cand pestele este patruns, iar daca sosul este prea lichid, coaceti fata capac.
Servim plachia cu mamaliga, ornata cu patrunjel sau boabe de piper.



4 comentarii:

Emily spunea...

oh ce bunatate ai tu aici! Duminica frumoasa!

Carmen spunea...

Multumim Emily! O duminica frumoasa si tie!

FLORY spunea...

Ador plachia!Dementiala cu mamaliguta!Pupici!

Adela Zilahi spunea...

Bun pestele , imi place tare mult! Duminica frumoasa!