duminică, 10 iunie 2012

Salata Japoneza cu Dressing de Ghimbir

Ideea pentru aceasta salata ne-a venit de la shaker-ul pentru salata de la Kitchen Shop, care are inscriptionat pe el trei retete: dressing italian, pe care l-am testat la salata de paste, dressing caraibean si cel de fata, cu ghimbir. Cand vreti o mancare foarte lejera, cu arome exotice, trebuie sa o incercati :)
Pentru 2 portii am folosit:
  • salata creata
  • 3 morcovi potriviti
  • un ardei gras
  • 1,5 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/2 lingurita miere
  • zeama de la o portocala mica
  • 30 - 50 ml ulei de masline
Taiem ardeiul si morcovii fasii lungi si subtiri. Pentru o cromatica mai fericita, folositi ardei rosu :) Salata o taiem fideluta si punem toate verdeturile intr-un bol incapator.

Pentru dressing punem in shaker ingredientele in urmatoarea ordine: sosul de soia, mierea, otetul balsamic, ghimbirul, zeama de portocala si uleiul de masline. Pornim mini-mixerul si amestecam in cateva secunde dressingul. Puteti folosi si ghimbir proaspat, dat pe razatoarea mica.

Turnam dressingul peste legume, amestecam si avem o salata extraordinar de buna, garnitura perfecta langa un gratar de pui :)




Un comentariu:

Emily spunea...

super delicioasa salata! Pup :*